Daten in tijden van Corona?
In deze rare tijden van corona kan het maar zo zijn dat jij nu nog meer verlangt naar een leuke, gezellige en lieve partner. Waar de happy stelletjes en gelukkige gezinnen zeuren en zaniken over te weinig ruimte en tijd, ligt bij jou de eenzaamheid op de loer.
Feestjes worden afgelast, festivals gaan niet door, clubs zijn gesloten en daardoor wordt het gemis van die leuke partner alleen maar groter. Singles gaan bij dit gemis daten en dat is in tijden van corona een stuk ingewikkelder geworden.
De kans je “date” buiten te vinden, is behoorlijk verkleind als alle plekken zo’n beetje gesloten of verboden terrein zijn. Wachten totdat de coronacrisis voorbij is kan wel even duren en dat is zeker niet wat je wilt.
De online kansen en mogelijkheden zijn enorm toegenomen en de offline mogelijkheden zijn afgenomen.

Dating sites
Op de verschillende datingsites is het juist nu drukker als ooit tevoren. Nu zijn er volop kansen en mogelijkheden om die leuke date te scoren. Prettige bijkomstigheid, op datingsites weet je dat de ander ook single is. Op de serieuzere datingsites en veelal betaalde datingsites zijn jouw kansen en mogelijkheden een stuk groter dan op de gratis sites en apps. Het begint met het aanmaken en invullen van een goed profiel. Hoe meer aandacht jij hieraan besteed hoe groter je kansen. Omdat dit wel even wat tijd en energie kost, zal je hier nauwelijks ‘fakers’ vinden. Als jij leuke en goede foto’s plaatst, trek je nog meer potentiële dates aan.
Een goed profiel nodigt de ander uit om jou te willen leren kennen. Het online aanspreken van mensen is minder eng dan je denkt. Hoe vaak heb je al iemand gewoon offline aangesproken? Wellicht vindt of vond je dat eerst ook even spannend. Online werkt aanspreken niet anders dan offline. Waag de stap en toon initiatief!

Afspreken!
Na een paar leuke berichtjes hebben jullie wellicht zin om in het echt af te spreken. Nu dat met corona even lastig is, moet je creatief zijn. Spreek bijvoorbeeld online af via beeldbellen. Zo heb je de mogelijkheid om elkaar in het echt zien. Zorg wel even voor een goede en vooral leuke representatie en timing. Geen zooi op de achtergrond, trek iets leuks aan en neem de  tijd. Eigenlijk afspreken zoals je ook in het echt doet.
Hoewel het een beetje vreemd kan voelen om elkaar voor het eerst online te ontmoeten, heeft het zeker voordelen. Ook online kan er zomaar een mooie en diepgaande verbinding ontstaan door de gesprekken die je samen voert.
Bij een eerste offline kan er maar zo (te) veel afleiding zijn. Online kunnen jullie je volledig op elkaar richten en zo echt leren kennen. Flirten en complimenten maken kan nog steeds en is online misschien zelfs wel iets makkelijker.

Als de richtlijnen het straks toelaten of jullie beide het oké vinden om in het echt af te spreken dan hebben jullie al contact gehad en dat maakt die offline afspraak een klein beetje minder spannend.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over daten in tijden van  corona.

Kan jij wel wat hulp gebruiken om online en offline daten tot een succes kunt maken?
Of wil jij je skills verbeteren en je kansen vergoten om die leuke date te krijgen?

Neem contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl