Online daten met autisme

Onlinedating is helemaal van deze tijd. Volgens nieuw onderzoek zou nu 20% van de relaties door of via internet ontstaan. Desondanks had ik het op een bepaald moment helemaal gehad met onlinedating, geen idee hoe andere het fiksten online een date te vinden. Het leek wel of ik met mijn profiel de verkeerde dames aantrok. Enkele dames bleken uit verveling op datingsites zich te amuseren of wanneer ik op een afspraak aanstuurde waren er allemaal issues waarom het niet kon. Op een andere datingsite kreeg ik geen reacties en wanneer mijn abonnement bijna afliep, stroomden de bezoekers op mijn profiel en daarmee de contactverzoeken binnen.

Dit moest anders en echt veel beter kunnen. Vanaf het moment dat ik mijn nieuwe aanpak in de praktijk bracht werd online daten succesvol. Serieuze dames reageerden op mijn profiel. Na een paar berichtjes, bellen, een afspraak, volgde een super leuke date! Met deze dame heb ik inmiddels een fijne relatie.

Heb jij het ook helemaal gehad met onlinedating en datingapps, omdat je geen reacties op je berichtjes krijgt? Lukt het jou niet om online een leuke date te vinden?
Wil jij ook leuke dates en een fijne relatie? Hier een paar tips:

VERBETER JE ONLINE AANTREKKINGSKRACHT
Ik maak onderscheid tussen offline en online aantrekkingskracht. In het echte leven, buiten, op je werk, sport, kroeg ect. heb je te maken met offline aantrekkingskracht. Offline aantrekkingskracht is de mate waarin je aantrekkelijk bent voor dames als ze jou in het echt ontmoeten. Offline aantrekkingskracht wordt bepaald door je uiterlijk en uitstraling, (zelf)vertrouwen, communicatie, humor, ect. Op datingsites en datingapps kan je dit allemaal niet zien, horen en voelen terwijl juist deze eigenschappen heel belangrijk en bepalend zijn of je iemand aantrekkelijk vindt. Online aantrekkingskracht is jouw aantrekkelijkheid op datingssites en apps. Online aantrekkelijkheid wordt in eerste instantie bepaalt door je foto. Als je foto in de smaak valt wordt er door geklikt en je profiel gelezen. Het is dus van belang aandacht te besteden aan een goede foto(s).

DE FOTO IS JE EERSTE KANS EN JE EERSTE INDRUK
In apps en op sites worden foto’s als eerste (verkleind) getoond. Dit is jouw kans om te aandacht te trekken. Zorg daarom voor een mooie foto waarop je gezicht goed te zien is. Als je recht in de camera kijkt, maak je (oog)contact met de dame die jou foto op haar scherm ziet. Een (glim)lach of oprechte grijns op je gezicht doet het goed. Een vakantiefoto kan jij leuk en mooi vinden, maar is vaak niet geschikt voor onlinedating. Jij hebt een leuke herinnering bij die foto en vindt die foto daarom ook leuk.  De dame, die deze foto ziet, heeft deze herinnering niet. Daarom werken vakantiefoto’s niet. Ga niet met je motor, auto of huisdier op de foto. Dat is echt een afknapper. Als dit belangrijk voor je is, kan je hierover iets in de profieltekst vertellen, dat raad ik je zelfs aan om te doen. Plaats alleen je beste foto’s en plaats alleen meer foto’s als die echt iets toevoegen.

TREK DE JUISTE MENSEN AAN MET JOUW PROFIEL
De meeste profielen die ik tegenkom lijken op elkaar en staan vol met nietszeggende woorden. Veel singles schrijven in hun profiel “ik houd van leuke dingen doen” of “ik houd van lekker eten” en dat soort (on)zinnen. Ken jij mensen die van stomme dingen houden en vies eten? Schrijf een profiel waarin je iets over jezelf vertelt. Vertel wat je leuk vindt om te doen en waarom. Wees niet bang om dates mis te lopen, dat is dan niet de juiste persoon voor jou. Durf onderscheidend te zijn, daarmee trek je de juiste dames aan. Wil je voor veel reacties gaan of wil je voor goeie en kansrijke reactie gaan?

STUUR EEN PERSOONLIJKE BERICHTJE OP EEN LEUK PROFIEL
Wanneer jij een leuk profiel hebt gezien waarop je wilt reageren, lees haar profiel goed door voordat je een berichtje stuurt. Benoem iets wat je opvalt en leuk vindt. Wees daarin origineel en dat gaat verder dan een compliment voor de leuke foto. Die krijgt ze waarschijnlijk vaker.
Stel ook een vraag in je reactie. Dan heeft zij een aanknopingspunt om te reageren. Dat maakt het voor haar  makkelijker om te reageren.

DATEN IS WETEN
Wanneer het na een paar berichtjes over en weer klikt tussen jullie, blijf dan niet doormailen, chatten of appen. Je wilt geen mailvriendin of app-partner. Je bent op zoek naar een relatie. Met berichtjes sturen leer je iemand niet kennen. Wel kun je zo even checken of de ander serieus opzoek is.

WELKE SITE OF APP?
Last but not least: Gebruik het juiste platform.
Datingsites en apps vergelijken is geen makkelijke klus. Op de ene vergelijkingssite staat de ene site of app bovenaan en op een andere vergelijkingssite is een andere de beste. De uitkomst is soms erg twijfelachtig en kunnen gebaseerd zijn op advertentie-inkomsten.
De kans op een contact en date via een datingapp is ietwat groter dan via een datingsite. De kans dat een contact via een datingapp een succes date wordt is kleiner dan via een datingsite. Dus samengevat, de kans op een succesvolle date via een datingsite is dus groter dan via een datingapp. Als je makkelijk en (gratis) een profiel kan aanmaken, trekt dat ook mensen aan die minder serieus of niet echt opzoek zijn naar een relatie. Daar tegenover, wanneer je tijd, aandacht en geld moet besteden aan je inschrijving, trekt dat mensen aan die serieus opzoek zijn.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over onlinedating, profielen en reageren.

Wil jij sneller, leukere en vooral passende dates krijgen via datingsites en datingapps?
Wil jij leren hoe je echt een goed profiel schrijft en waaraan dat moet voldoen?
Of wil jij meer leren over daten, kan jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van die leuke partner?

Neem contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl