Speeddaten de do’s en don’ts…
Om een leuke en fijne partner te vinden kan je verschillende dingen ondernemen. Opzoek naar die leuke en fijne vriendin had ik me opgegeven voor een speeddate-event. Vlak voordat het speeddaten zou plaatsvinden had ik, via internet, een super leuke date. Na onze derde date besloten we onze date-activiteiten te stoppen en met elkaar verder te gaan. Van speeddaten is dus het nooit meer gekomen. Jammer en super tegelijk. Super, omdat ik die leuke en fijne, gewenste vriendin had gevonden, waar ik gelukkig mee ben. Jammer, omdat het speeddaten niet doorging. Het leek mij een avontuur, ook gaf het mij spanning en was ik flink zenuwachtig.
Mijn eerste internetdate vond ik ook bere-spannend en gaf me de nodige stress. Een beetje stress is niet erg en houd je scherp. Met wat meer ervaring en goede voorbereiding kan je de stress reduceren tot een gezonde spanning.
Speeddaten verschilt niet veel met een internetdaten, maar het grote verschil is dat je in korte tijd meer mensen ontmoet. Verder heb je meestal bij een internetdate al contact gehad en dat is niet het geval bij speeddaten.
Hoe pak je het aan, en wat zijn tips om het speeddaten makkelijker te maken?
Wanneer je op (speed)date gaat is het belangrijk niet ál te hoge verwachtingen te hebben. De kans dat de vonk in één keer overslaat, is niet groot. Ga dus voor een leuke, gezellige avond, middag en verwacht niet te veel. Zie het als een leuke manier om andere mensen te ontmoeten, iedereen zit in hetzelfde schuitje van “ongemak”. Het (speed)daten is geslaagd als je de ander aantrekkelijk vindt en samen plezier hebt gehad.
Humor is heel belangrijk. Probeer de ander aan het lachen te maken. Met lachen maakt een mens gelukshormonen aan en voel je je fijn, prettig en ontspannen. Samen lachen versterkt het contact op een positieve manier en het maakt aantrekkelijk.
Toon oprechte interesse in de ander. Echte, eerlijke belangstelling vindt iedereen fijn. Stel een open vraag, neem een actieve luisterhouding aan en vraag door zonder dat het een soort sollicitatiegesprek wordt. Vraag naar onderliggende EMOTIES.
Je kan zelf iets vertellen over jouw passie(s). Vertel over je hobby’s, de dingen die je graag doet. Enthousiasme wordt vaak als aantrekkelijk ervaren.
Naast do’s zijn er ook dont’s.
Vraag je niet af wat de ander van je vindt en vraag het al helemaal niet aan de ander. Dat maakt een onzekere indruk en staat een ontspannen en leuk contact in de weg. Ga ervan uit dat de ander het ook spannend vindt.
Een biertje, wijntje of borrel kan geen kwaad en kan je helpen te ontspannen. Houdt er wel rekening mee dat je door alcohol minder scherp bent en je aandacht doet verslappen. Drink dus met mate.
Een bekend spreekwoord “kleren maken de man” en vrouw. Zorg dat je er verzorgt en fris uitziet.
De eerste indruk is het belangrijkst. “Dress to impress”! Trek wel iets aan waar jij je prettig bij voelt en wat je op andere momenten ook draagt. Je moet je op je gemak voelen.
Als je tijdens het speeddaten een leuk iemand hebt ontmoet, zoek deze persoon in de pauze of na afloop nog even op. Dit is een mogelijkheid die je moet aangrijpen. Het werkt echt.
Zoals hierboven al eerder geschreven; De kans dat de vonk in één keer overslaat is niet groot. Het is geslaagd als je samen plezier hebt gehad en de ander aantrekkelijk vindt. Dat is voldoende om nog een keer af te spreken of een JA op je speeddate-formulier te zetten.
Een leuke (speed)date achter de rug? Wacht niet af en stuur snel een leuk berichtje. Vertel dat je het leuk vond en graag nog eens afspreekt.
Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over daten met autisme.
Wil jij meer leren over daten, kan jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van die leuke partner?
Of wil je weten hoe je een goed profiel schrijft voor een datingsite?
Neem contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl