Zelfverzekerd daten
Tijdens het daten wordt vooral gekeken naar je persoonlijkheid en zelfverzekerdheid.
Voordat ik mijn vriendin leerde kennen, heb ik wat af gedatet. Ik dacht te beschikken over persoonlijkheid en zelfverzekerdheid. Na veel dates en kortstondige relaties ben ik kritisch naar deze persoonlijkheid en zelfverzekerdheid gaan kijken. Vanaf het moment dat ik mijn persoonlijkheid echt liet zien en mijn zelfverzekerdheid niet langer verstopte had ik veel betere dates en dat leidde tot een fijne en serieuze relatie.

Wil jij dat jouw persoonlijkheid beter en sterker overkomt?
Wil jij zelfverzekerder overkomen?

Verborgen persoonlijkheid en zelfverzekerdheid.
Veel mensen met autisme, en daar ben ik geen uitzondering op, hebben zich vaak in alle bochten moeten wringen om aan allerlei eisen en verwachtingen van de omgeving te voldoen. Dat kan vroeger thuis, op school, op je werk zijn. Eigenlijk overal waar je mensen tegenkomt.

Herken jij het gevoel dat je genoodzaakt bent je te moeten aan te passen tegen je gevoel in?
Hoe kan je persoonlijkheid en zelfverzekerdheid ontwikkelen als je je voortdurend aanpast?
En dan krijg je vaak ook nog het verwijt “het niet goed te doen”.

Alles wat je in het verleden hebt meegemaakt neem je de mee in rest van je leven. Als je maar vaak genoeg verweten wordt dat je bot, niet empathisch of rechtlijnig bent ga je dit geloven. Je programmeert deze verwijten in je onderbewuste als waarheid. Deze “waarheid” stuurt je gedrag. Dit gedrag blinkt niet uit van een sterke persoonlijkheid en zelfverzekerdheid.

Ook al is de omgeving nu wel goed en veilig, als je deze interpreteert als onveilig dan laat je gedrag zien dat bij een onveilige omgeving hoort. Je laat niet te veel van jezelf zien of je uit je mening amper.
Deze interpretatie, dat je onbewust denkt dat de omgeving onveilig is, is gebaseerd op negatieve ervaringen uit je verleden. Als jij teveel en te vaak in vervelende situaties bent geweest, ontvangt jouw systeem de boodschap dat elke nieuwe situatie ook onveilig is. Je hebt jezelf geprogrammeerd met deze onbewuste overtuigingen. Die overtuigingen kunnen je flink beperken in je levensgeluk én het vinden van die leuke date.
Als je jouw programmering en “waarheden” kan overschrijven krijg je controle en sta je steviger in je schoenen.
Je verandert van reactief naar proactief. En dat is aantrekkelijk!

Om emotioneel in balans te komen en te blijven, is het helpend als je die ”waarheden” gaat ontdekken die je jezelf onbewust vertelt door je programmering.

Bewustwording is het sleutelwoord!
Jouw gedachten komen voort uit al jouw bewuste en onbewuste (negatieve) ervaringen. Jouw brein kan niet beoordelen of deze gedachten juiste of onjuiste interpretaties zijn. Jouw brein neemt het voor waarheid aan en jij gaat “passend” gedrag vertonen bij deze gedachten. Wanneer je niet helpend gedrag laat zien, ga dan bij jezelf eens na wat je op dat moment denkt?  Is het waar? Waarom doe ik dit?

Wordt bewust van je onbewuste gedachten en gedragingen.

Beperkende gedachten zorgen ervoor dat je niet krijgt wat je juist zo graag wil. Die leuke date!
Helpende gedachten en overtuigingen helpen je om jouw wensen & doelen wel te bereiken. Helpende gedachten zorgen er voor dat je jouw positieve kanten kan ontwikkelen en geven je een berg positieve energie. Dit is zichtbaar, voelbaar en aantrekkelijk voor een toekomstige partner.

Een hulpje om je belemmerende overtuigingen om te zetten.
Vertel jezelf elke dag één of meer helpende overtuigingen.
Schrijf het op je spiegel, ontbijttafel, voordeur    HERHALEN, HERHALEN en HERHALEN!
Zo maak je nieuwe ”paden” in je hersenen waardoor de beperkende gedachten worden
overschreven door helpende. Je moet dit vaak herhalen, omdat die beperkende (on)zin je 100 keer zijn gezegd.

Als je jouw oude beperkende gedachten weet te veranderen in helpende komt er gezonde energie vrij.
Je lichaam maakt gelukshormonen aan die helpen je motiveren je doel te bereiken.

Nog een tip:
Het gaat je ook helpen als jij weet waar jij echt blij van wordt. Als jij een hobby, liefhebberij hebt, iets waar je hart sneller van gaat kloppen dan sta je daarvoor op en begin je de dag met plezier. Dat is leuk en aantrekkijk gedrag. Jouw leven krijgt zin en kleur én daar wil iemand graag bij horen, je bent leuk en interessant. Dus zoek, vind jouw interessegebieden, ontdek je talenten en krachten en ga deze ontwikkelen. Dan heb je ook iets leuks te vertellen tijdens een date. Durf je hobby, talenten en krachten te tonen. Zet ze in je etalage. Dat is persoonlijkheid en zelfverzekerdheid.

Natuurlijk kan ik je nog veel meer te vertellen over daten met autisme, verlatings- en bindingsangst of effectief partner gedrag.
Wil jij meer leren over daten, kan jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van die leuke partner?
Of wil je weten hoe je een goed profiel schrijft voor een datingsite?

Neem contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl