Goede relaties beginnen met zelfkennis.

Om een fijne relatie te hebben is begrip voor elkaar belangrijk. Zelfkennis is voorliggend om een ander te begrijpen. Het begint bij jezelf. Je begrijpt hoe en waarom je doet en reageert zoals je dat doet. Moeizame relaties hebben een fundament op onbegrip.

Heb je wel eens gemerkt dat als je lekker in je vel zit, anderen positief en aardig reageren? En als je chagrijnig bent je vervelende en onaardige reacties krijgt? Dat is geen toeval.
Hoe jij je voelt en naar jezelf kijkt, is ook hoe je je voelt over anderen en wat je aantrekt.
Zo werkt het ook met zelfbegrip. Wanneer jij je zelf begrijpt trek je begripvolle mensen aan.
Bovendien zal jij een ander ook beter begrijpen.

Hoe beter je jezelf kent, hoe fijner je leven wordt. Niemand wordt gelukkig door zichzelf anders voor te doen, te verstoppen of te onderdrukken. Door zelfkennis ontdek je niet alleen wie je bent, maar vooral ook welke mensen bij je passen. Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar ook voor werk en vriendschappen. Door jezelf beter te kennen trek je de juiste mensen in je leven aan. Ook met daten.

Om succesvoller te daten met autisme zet ik BrainBlocks in om te leren wat autisme voor jou betekent, hoe het zich uit, waarom bepaalde dingen en situaties zo lastig zijn. Ook wordt duidelijk waarin je verschilt met iemand zonder autisme. Met BrainBlocks ontdek je wie je bent en wat je wilt.

Veel mensen met autisme zijn hard voor zichzelf en voor de buitenwereld geworden.
Met zelfkennis en inzicht in de ander accepteer je veel makkelijker verschillen.
Door acceptatie gebeuren er twee dingen: Je hoeft jezelf niet meer zo nodig te veranderen en je hoeft de ander niet meer te veranderen. Dat is de basis voor een mooie en fijne relatie.

Wil je meer weten over daten met autisme of je zelfinzicht vergroten? Neem dan contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl