Daten en zoenen

Het is nog niet zo lang geleden dat je zonder risico iemand een knuffel of een zoen kon geven.
Wat dat betreft is het daten er niet makkelijker op geworden. Je wil ten alle tijden voorkomen dat jouw flirtpoging als grensoverschrijdend wordt gezien en je wilt al helemaal niet vergeleken worden met één van de coaches van “The Voice”.

Als je een leuke date hebt, is het van belang dat je flirt en fysiek contact maakt.
Want, als je niet flirt en geen fysiek contact legt, dus de aantrekking en spanning uit de weg gaat, beland geheid wéér in de friendzone. En dat wil je juist niet.

Het is dus van belang dat je prettig flirt en veilig fysiek contact maakt, dat de ander waardeert.
Over de meeste gedragingen wat ongewenst gedrag is, zullen wij het snel eens zijn. Het is een stuk lastiger uit te vogelen wat jouw date gewenst vindt. Want als je iemand nog maar net kent, weet je niet wat je ander prettig vindt. Dit is per persoon verschillend en bij dezelfde persoon kan het ook per moment verschillen. Best ingewikkeld. Om nu elke keer te vragen vind je het goed dat, is dit oké, mag ik je… dan verdwijnt alle romantiek en spanning, als sneeuw voor de zon.

Het lijkt ingewikkelder dan het is. Flirten, aantrekkingskracht opbouwen en zonder over de grens van je date heengaan, het hoort bij daten. Zonder flirten en het opbouwen van aantrekkingskracht heeft jouw ontmoeting meer weg van een afspraak met je goede vriend, een collega of een praatje met je buurman. Daten is uitzoeken of jouw date relatiemateriaal is en in een relatie wordt er geknuffeld, gezoend en heb je fijne seks.
Dus als je een gezellige, mooie date hebt en je vindt de ander aantrekkelijk, is het juist van belang dat je een stapje verder gaat. Je date zal in de gaten krijgen dat je iets van haar (of hem) wilt. En dat is ook zo. Als je die stap niet zet, zal je date denken dat je haar niet aantrekkelijk vindt en besluiten niet verder met je af te spreken, omdat er geen ‘klik’ is. Of je krijgt het zoveelste appje ik zie je meer als vriend. Hier heb jij dus invloed op.

Zolang jij goed blijft afstemmen, kan je veilig flirten. Hoe doe je dat dan?

Door oogcontact te maken en te glimlachen, laat je zien dat je interesse hebt en de ander leuk vindt.
Een goed en gemeend compliment geeft jouw date een fijn gevoel. Wanneer je de ander dat fijne gevoel geeft laat je merken dat je haar leuk vindt. Complimenten over iets waar de ander invloed op heeft zijn de beste. Dus niet iets over haar mooie ogen, maar wel de kleur van haar oorbellen of blouse die mooi bij haar ogen passen.

De spanning kan je rustig stapje voor stapje opbouwen. Blijf daarbij goed opletten hoe jouw date hierop reageert. Afstemmen is het sleutelwoord. Als jij de spanning rustig stapje voor stapje opbouwt, kan ze niet overdondert worden en heeft ze alle tijd om aan te geven als ze het niet goed, niet fijn of niet prettig vindt. Of juist wel natuurlijk.

Door dichter naar je date te komen, bouw je de spanning op. Dichterbij komen doe je door een klein stukje te verschuiven of na het opstaan een ander plekje in te nemen. Je kan ook iets zeggen in de trend van “ik kom even ietwat dichterbij, want..”(verzin een reden).  Toestemming vragen “mag ik dichterbij komen” klinkt een beetje onzeker.
Wanneer jouw date afstand neemt, wanneer jij dichterbij komt ga je te snel of het is niet gewenst.
Je kan je date ook even terloops aanraken, als je nog iets te drinken gaat halen of iets wil aanwijzen. Als je date haar armen over elkaar slaat, wegdraait ga je te snel of het is niet gewenst. Aanraken doe je in het begin op hand of schouder, intiemer aanraken is in het begin ongewenst.

Dus met oogcontact, complimenten en een terloopse aanraking dichterbij komen, kan jij de aantrekking opwekken. Wanneer de ander hier niet of negatief op reageert, ben jij zeer waarschijnlijk geen relatiemateriaal voor de ander en kan je beter stoppen.

Wanneer de ander hier positief op reageert, vooral niet stoppen. Alle goede en fijne spanning is aanwezig om te gaan zoenen. Wanneer jij de kriebels in je buik voelt, heeft de ander die ook. Dat heeft moeder natuur heel goed gemaakt. Nu is het moment dat jij de afstand nog meer verkleind en de ander diep in de ogen kijkt. Beweeg rustig naar haar toe en geef een echte kus. Als het goed voelt voor beiden, gaat die kus over in zoenen.

Als je op deze manier flirt en aantrekking opbouwt doe je het heel netjes. Je gaat respectvol om met de ander en je geeft tegelijk duidelijk aan dat je opzoek bent naar een liefdespartner. Jij wilt dat die leuke date een liefdesrelatie wordt!

Wil jij meer weten hoe je succesvol kan daten met autisme?
Neem dan contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl