Succesvol daten met autisme.
Voordat ik mijn vriendin leerde kennen heb ik uren op datingsites gespurt en een ontelbaar aantal berichtjes verstuurd. Ik deed mijn best om leuke berichtjes te schrijven en toch kreeg meestal geen reactie terug . En als er eindelijk een mail of chatcontact was dan stopte het om onduidelijke reden. Soms werd ik zelfs geblokkeerd. De paar dates die ik had liepen uit op het zelfde. Een appje in de trend van “ik voel de klik niet” of “ik zie je meer als vriend”.

Dit moest anders. Ik wilde wel reacties krijgen en succesvolle dates hebben. Vanaf het moment dat ik mijn nieuwe aanpak in de praktijk bracht kreeg ik super leuke reacties. Veel betere dates volgden en nu heb ik een fijne relatie. Wil jij dat ook?

JE KRIJGT GEEN REACTIES OP JE BERICHTJES / CONTACTVERZOEK
Als jij geen reacties krijgt op je berichtjes via datingsites, en je foto en profieltekst zijn dik in orde, reageer je wellicht op dames die jou te oud vinden. Mensen met autisme zijn vaak sociaal emotioneel jonger dan hun kalenderleeftijd. Daardoor vallen ze op jongere meiden, dames. Echter deze dames vinden jou oud. Richt je aandacht op dames die max 5 jaar jonger zijn. Een jongere dame kan jou wel een berichtje sturen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

NA EEN PAAR BERICHTJES KRIJG IK GEEN REACTIE MEER.
Je hebt een leuk contact, stuurt elkaar berichtjes en ineens hoor je niets meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer bijvoorbeeld jouw berichtjes meer weg hebben van een nieuwsbericht met feitelijkheden is dat niet leuk om te lezen. Wanneer je vertelt wat en vooral waarom je ergens plezier aan beleeft laat je jezelf zien. En dat is een stuk gezelliger om te lezen en nodigt uit om terug te reageren. Toon belangstelling door openvragen te stellen en reageer op iets wat ze in een vorig bericht vertelde. Daarmee laat je zien dat je luistert (leest wat ze schrijft) en belangstelling hebt. Met openvragen nodig je haar uit meer te vertellen. Zo creëer je een gesprek met wederkerigheid.

NA EEN DATE KRIJG IK ALTIJD EEN AFWIJZING.
Elke keer hetzelfde liedje. Je heb, denk je, een leuke date gehad en dan toch weer dat appje “Je bent mijn type niet” of “Ik voelde geen klik”. Om die klik wel te krijgen is het van belang dat je verbinding maakt. Verbinden kan bijna iedereen leren, ook iemand met autisme. Zoek gespreksonderwerpen die jullie gemeenschappelijke interesse hebben. Als je hierover praat geeft dat onbewust herkenning. Deze herkenning geeft een vertrouwd gevoel. Gemeenschappelijke onderwerpen kunnen gaan over liefhebberijen, vakantie, sport, werk. Wanneer je een overeenkomsten hebt gevonden met een gemeenschappelijke passie krijgen jullie al snel een geweldige klik.
Geef haar een gemeend compliment. Complimenten over iets waar ze zelf iets aan kan doen zijn de beste. Dus niet “wat heb je mooie ogen” die heeft ze al honderd keer gehoord. Als je zegt “wat passen die oorbellen mooi bij de kleur van je ogen”. Maak je onderscheid en vlei je haar.

ZE VINDT ME RAAR OF ACCEPTEERD MIJN AUTISME NIET
Bij iemand in een rolstoel of een blinde is duidelijk wat er aan de hand is en daar willen vrouwen over het algemeen rekening mee houden. Wanneer jij niet helder, open en eerlijk bent over je autisme keert dit tegen je. Vrouwen voelen aan dat je anders bent. Jouw autisme is niet te zien maar wel voel- en merkbaar. Dat geeft bij haar een gevoel dat er iets niet klopt. Dit is funest voor een relatie. Wees open over je autisme voordat het tussen jullie in komt, het komt toch wel uit. Durf je kwetsbaar op te stellen en vertel over jouw autisme. Openheid brengt je dichter bij elkaar!

HET GOEDE MOMENT OM TE GAAN ZOENEN KOMT NIET
Je hebt haar nu al een paar keer ontmoet. Jullie dates zijn leuk, gezellig, ze is mooi en je zou haar wel willen zoenen. Het zoenmoment komt maar niet. Ik kan je verklappen als je wacht op “het moment” kan je heel lang wachten en loop je het risico dat je jouw date straks kwijt bent aan iemand die het handiger aanpakt. Laat dat je niet overkomen. Je kan zelf de spanning een beetje opbouwen door dichterbij te gaan zitten en benoemen dat jullie het fijn hebben. Als de ander hierin meegaat ga je goed en kan je haar voorzichtig aanraken, als ze dit accepteert hoef je niet meer te Twijfelen. Twijfel is het grootste struikelblok naar geluk.
En als je spanning opbouwen te ingewikkeld vindt kan je het ook vragen of zeggen… ik wil je zoenen.
Het belangrijkste wees niet te afwachtend. Jullie zijn aan het daten voor een leuke relatie, daar hoort zoenen bij.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over daten met autisme.

Wil jij meer leren over daten, kan jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van die leuke partner?
Of wil je weten hoe je een goed profiel schrijft voor een datingsite?

Neem contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl