Hoe de saboteur jouw kans op een fijne relatie saboteert.

De saboteur geeft je ongevraagd advies. Hij zal je voorhouden iets wel te doen wat je beter niet kan doen, of niet wat je beter wel kan doen. Zo saboteert de saboteur jouw liefdesgeluk.

Als ik terugdenk aan mijn vorige dates, relaties en hoe ik regelmatig in situaties terechtkwam die me uiteindelijk niet gelukkig maakte, ben ik blij dat ik de saboteur heb ontmaskerd.

Hoe vaak ik in het verleden niet heb geroepen: “Ik trap er niet meer in”. En als ik dan weer een iets te leuke en spannende vrouw tegenkwam, trapte ik er met boter en suiker in. Tegen beterweten in. Ik liet mij verleiden door het stemmetje in mijn hoofd dat zei: deze keer is het anders, geef het een kans, ze draait wel bij… Dat stemmetje maakte dat ik toch wéér overstag ging, zo tegen beter weten in, want na verloop van tijd kwam de onvermijdelijke radio-stilte, de totale onbeschikbaarheid, of afwijzing.

De saboteur laat ook van zich horen, wanneer jij eindelijk de moed hebt gevonden die leuke man of vrouw mee uit te vragen. Hij roept dan “die knappert zit echt niet op jou te wachten, die ziet jou niet staan, je bent veel te dik, te lelijk en je hebt flaporen”. “Die heeft véél betere opties,…”. Allemaal onzin wat de saboteur jou wijs maakt.

De Saboteur wil je beschermen tegen een mogelijke afwijzing. Maar een afwijzing overleef je wel.
Door gehoor te geven aan dat advies, die leukerd niet uit te vragen, ontneem jij jezelf de kans dat je wel op date gaat met die leukerd. Als jij haar of hem niet vraagt, doet een ander het wel en is je kans voorbij. En dat wil je niet, toch?

Die saboteur raadt je aan te doen wat je altijd deed, vooral niets anders. Door gehoor te geven aan de saboteur krijg je wat je altijd kreeg en verandert er niets. En dit is slecht voor je zelfvertrouwen, waardoor die fijne relatie steeds verder van je vandaan raakt.

Je wordt bewust van de saboteur door te vertragen en niet automatisch te doen wat je altijd deed.
Je eerste ingeving is meestal een bericht van je saboteur en dat is niet per definitie het beste wat je kunt doen.

Wil jij meer weten over de saboteur en hoe je hem kan ontmaskeren? Of wil je informatie over daten met autisme, autismedating?
Neem dan contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of stuur een mail naar dating@okbegeleiding.nl